Zie de maan schijnt door de bomen…

Oké, ik waag mij eens aan iets nieuws! Voor het eerst in m’n leven begin ik een blog. Ik wou dit eigenlijk al langer. Maar vanuit het idee dat ik eigenlijk niet veel nuttigs bij te brengen heb aan het wereldwijde web, deed ik dit dus niet…

Maar kijk, een mens moet soms eens durven springen, dus bij deze… IK SPRING! Een blog over bakken, prutsen, proberen, mislukken… Kortom, alle successen en mislukkingen zal ik hier delen. Dit vooral omdat ik zelf in mijn zoektochten het meeste heb aan mensen hun eerlijke, ongezouten (of net wel… Mmmm, lekker!) ervaringen!

En hier dus mijn eerste ervaring: en een hele leuke om te starten! Ik hou van deze periode van ’t jaar… Vanaf midden november wordt het donker, koud, regenachtig,… Maar tegelijkertijd ook kaarsjes, dekens, warme chocomelk. En vooral… ‘Dag Sinterklaasje’ terug op televisie, voor het eerst met onze oudste zoon kijken naar de intrede van de goedheilige man (met mond open, och wat is dat genieten!)

En hoe je het ook draait of keert, bij deze periode horen ook hopen en hopen… KLAASKOEKEN! Ik kan ze op elk moment van de dag eten, maar nog nooit was ik er in geslaagd om ze te maken als bij de bakker… De zoektocht naar het ideale recept OF het geheime ingrediënt startte.

Na wat zoekwerk op Google en mijn favoriete website ‘Pinterest’ besloot ik het recept van Baksels te testen. De comments die er bij staan gaven mij wel vertrouwen dat dit receptje wel kon werken, dus ging ik aan de slag (voor het receptje verwijs ik graag door naar de website van Baksels, ere wie ere toekomt natuurlijk hé!).

Conclusie: Wat een zalige klaaskoeken! Met het typische ‘voetje’ (zo’n krokant randje onderaan de klaaskoek… Heerlijk!), heerlijk luchtig en vooral zo verslavend kunnen deze echt naast diegene van de warme bakker liggen! Wel enkele tips die je best in rekening brengt:

  • Durf je deeg lang genoeg te mengen! Hoe meer mengen, hoe meer de gluten kunnen binden (of zo iets)! Dus… Work those muscles baby!
  • Ik gebruikte een deegsteker in de vorm van Sinterklaas. Hij is ongeveer 15 cm hoog (zie foto), maar hou er rekening mee dat het deeg nog ENORM rijst in de oven. Ik had op het einde 3 Siamese Sinterklazen, die ik vakkundig gescheiden heb 🙂
  • Bij het instrijken met eigeel ben je best voorzichtig. Na de tweede rijs zit er heel veel lucht in de Klaaskoeken, en die wil je liever niet verliezen door er een klodder eigeel op te zwieren 🙂
  • Ik haalde uit 1 deeg 6 Sinterklazen en 4 kleinere bolletjes. Lijkt misschien weinig, maar ik maakte het recept voor 4 volwassenen en 3 kindjes en wij hadden meer dan voldoende.

Voila, den eerste blog is een feit! Laat je mij zeker weten wat je er van vindt?

9 gedachten over “Zie de maan schijnt door de bomen…

Voeg uw reactie toe

  1. Oh Hanne, mooie eerste blog! Het water loopt me in de mond bij het lezen over die klaaskoeken! Ga ik ook eens proberen… volgende week ergens… dan maak ik er kerstbomen van ofzo ☺️

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: